stowarzyszenie "19"-toruń

VII Festyn Rodzinny "Podziel się uśmiechem"

21 maja 2016 roku odbył się VII Festyn Rodzinny „Podziel się uśmiechem”.  Corocznie imprezę organizuje Stowarzyszenie dla Dzieci i Młodzieży Niepełnosprawnej oraz ich Rodzin „Dziewiętnastka” we współpracy z Zespołem Szkół Nr 6 w Toruniu. Festyn dofinansowany jest przez Urząd Miasta Torunia – Wydział Zdrowia i Polityki Społecznej.

Na uczestników czekały liczne atrakcje. Był dmuchany zamek, trampolina, basen z piłeczkami, zajęcia plastyczne, sportowe tory przeszkód. Można było nauczyć się udzielania pierwszej pomocy, zobaczyć wyposażenie wozu strażackiego. Dzieci chętnie jeździły na rowerkach, hulajnogach, traktorkach, mogły także skorzystać z malowania twarzy i obejrzeć pokaz karate. Rozegrano również mecz piłki nożnej – uczniowie ZS Nr 6 kontra absolwenci naszej szkoły.

Dla ciała było też mnóstwo przyjemności – słodka wata cukrowa, niebiańskie naleśniki, napoje, lody i przepyszny bigos.

Jak co roku, na wyraźne prośby pani prezes Anny Gużyńskiej i skarbnika Anny Wiśniewskiej, pogoda była przepiękna. Zarząd Stowarzyszenia dziękuje wszystkim, którzy pomogli w organizacji i uatrakcyjnieniu Festynu.

DO ZOBACZENIA ZA ROK!!!

DSC03621.gif