stowarzyszenie "19"-toruń

III WOJEWÓDZKI DZIEŃ GODNOŚCI OSÓB Z NIEPEŁNOSPRAWNOŚCIĄ INTELEKTUALNĄ

W dniu 5 Maja 2017 roku w Zespole Szkół Nr 6 w Toruniu odbył się III WOJEWÓDZKI DZIEŃ GODNOŚCI OSÓB Z NIEPEŁNOSPRAWNOŚCIĄ INTELEKTUALNĄ  „Z uśmiechem przez świat – podróż w rytm Konwencji ONZ o Prawach Osób Niepełnosprawnych - 5 maja 2017 r.” Projekt realizowany jest przez Stowarzyszenie dla Dzieci i Młodzieży Niepełnosprawnej oraz ich Rodzin „Dziewiętnastka”,  współfinansowany przez Zarząd Województwa Kujawsko – Pomorskiego.

Gościliśmy przedstawicieli ZS 30 SPECJALNYCH z Bydgoszczy, Specjalnego Ośrodka Szkolno-Wychowawczego Nr 3 z Bydgoszczy, Zespołu Szkół  Specjalnych w Brodnicy, SOSW w Wielgiem, Zespołu Szkół Specjalnych nr 3 z Aleksandrowa Kujawskiego, Zespołu Placówek Edukacyjno – Rehabilitacyjnych z Grudziądza, SOSW NR 25 z Torunia. Uczestnicy brali udział w warsztatach plastycznych, muzycznych, ruchowych, sportowych i tanecznych. Głównym punktem programu były występy wokalne i taneczne zaproszonych gości oraz uczniów naszej szkoły. Po wspólnym obiedzie uczniowie wraz z opiekunami udali się do Centrum Sztuki współczesnej na seans filmowy. Na pamiątkę spotkania goście otrzymali broszurę ze zdjęciami z obchodów II Wojewódzkiego Dnia Godności Osób z Niepełnosprawnością Intelektualną w roku 2016.

DSC07841.jpg

DSC07845.jpg